Lab

Co+in Collaborative Lab: To Rethink the Concept of a Traditional Beauty Salon

To steer away from the aesthetic stereotypes in the beauty industry, Co+in Collaborative Lab assists TWO CENTS, who envisioned their new space to be interpreted as a coffee shop, with a buzzy vibe to lift any dull spirits while offering much-needed tranquility in Jakarta’s one of the busiest district.

The main idea is to celebrate brand core values and beliefs of how every small things matter in life, by paying close attention to the details and design elements in the space, such as form, graphic, and quote.

coincollaborativelab twocents hanglekir 5

A coherent image can be found throughout the space in the form of a chic interior, defined by wood finishes and metal textures that evokes a sense of warmth. The space makes use of the aforementioned materials by incorporating them into the design of a custom-made divider feature, hold by a support, clad in woodgrain laminates. The unique structure was designed and

Read More

View Lake Sales Center by One Cu Interior Design Lab

Henry David Thoreau once praised Walden Lake as a teardrop of the God, and hence evoked numerous people’s yearning for lakeside living. Everyone has a lake in their mind, which brings them serenity, poetry and purity in the bustling city.

view lake sales center by one cu interior design lab 20

Lakeside living, ideal life
Living beside lake is amazing, which enables people to get close to nature and enjoy a peaceful life. As embracing the first light of the sun in the morning and overlooking the rippling waterscape, the mood is refreshed.
The project is a residential development sales center in Xi’an, China. With Yanming Lake on the north side, it enjoys favorable site conditions. In addition, it’s situated at the transitional zone between the densely populated area and the outskirts, providing a perfect place for conceiving ideal lifestyles for urban elites.

view lake sales center by one cu interior design lab 18

view lake sales center by one cu interior design lab 17

Immersive experiences
The design drew on autumn lake landscape to set the overall spatial tone, with various simulated

Read More

HEYTEA Store by DAS Lab

Human DNA is a dynamic structure composed of two strands that coil around each other. From microcells to the macro world, it’s such a cycle that enables the continuation of human life and spirit. It also explains the existence of crop circle, vortex, and galaxy, where the inward spiral movement leads to the reconstruction of outward order. How to reinterpret this phenomenon through space and to think outside the box of contemporary art has become a new theme that DAS Lab and HEYTEA work to explore.

heytea store mixc jinan das lab 9

The part is the core of the design – an asymmetric circular structure that spreads in spirals. Through the insertion of such an arrangement, the surroundings are forced to reorganize various spaces with distinct forms, which create diversity beyond the scale and convey the core value of the brand with rich spatial experiences. The new order exists in parts and coexists with experiential behaviors,

Read More

Comma Lab by J.C. Architecture

Comma Lab is an open co-working area that could create many possibilities. With the surrounding of sunshine, the vitality of greenery extends to the inner space; shorten the distance between human and nature. People can discuss, eat together or have new chances to meet new people and ideas in Comma Lab.

comma lab jc architecture 2

comma lab jc architecture 1

J.C. Architecture: We decide to break with tradition and bring in flexibility design, also infusing the traditional Taiwan “eat together” culture, which represent the big family relationship between New Taipei City government and its citizen.

comma lab jc architecture 7

Aside from one-way traditional conference, by separating the curving desk, people can join into different groups to start conversations, generating multi-ideas. Galvanized iron sheets slides back and forth, while the speaker gives his speech with great passion.

comma lab jc architecture 5

The design of translucent curtain in the conference area, maintain the privacy and the broadness of visual sight. Using the power of design, we not only can

Read More