Architects

Housing and Multi-Services Spaces by Summary Architects

SUMMARY studio unveils the newest project using their prefab and modular building systems. The requirements for this project were boldly defined from the beginning: the construction should be fast, cost effective and changeable over time, which prompted the studio to use prefabricated elements and to leave parts of the project undefined, assuming the immediacy, flexibility and resources optimization as core themes.

prefabricated housing summary architects 12

The strategy was clear: a ground floor level for the multi-services program connected with the public space, crowned by the individual habitational units (six cabins with 45m2). Due to the differences between these two programs, it was created an independent access for each one, placing them in different levels and taking advantage of the natural ground’s slope.

prefabricated housing summary architects 5

The ground floor is shaped by prefabricated slabs and structural panels in the external perimeter. This area was conceived in a very flexible way: it’s possible to add or remove compartments or

Read More

Integrated Landscaping: Peak Tea by Onexn Architects

The project is located at Haiya Mage Mall in Bao’an, Shenzhen. As such a drawer concept retail is built within such large business volumes, the comparison between the beverage store and the mall, somehow forms a relatively unitary parasitic and contrasting relationship.

peak tea outdoor landscape 8

“We hope to break through the traditional mode of retail chains and create an experimental beverage store.” said our client, which deeply moved us as we first met. Regarding the project, the space includes an approximately 90㎡ indoor area and an approximately 100㎡ outdoor area, it was extremely challenged especially for the outdoor implementation, however, it is the challenge this space brought that inspires and sparks our imagination, which allows us to set sights on a bigger perspective, to see the indoor and the outdoor space as a whole, instead of as separate areas.

peak tea outdoor landscape 11

Run into Naturalism Romance
We want to create a landscape space that blends the

Read More

House in Poznan by Easst Architects

The house in Poznan, Poland was designed for a family of four by Easst Architects. The biggest challenge was to fit the extensive functional program proposed by the investor on a very small plot of only 290 m2 with a front width of less than 16 meters. Design has become a complicated puzzle, but the more restrictions the more interesting is the design process.

As a result, we obtained over 250 m2 of usable floor space on three floors, and the house finally houses as many as 5 bedrooms. Two sides of the building adjoin the neighboring buildings because it is a partial reconstruction of an existing small residential building. This made it much easier to obtain more space (m2) but complicated the building structure.

house poznan by easst architects 7

We wanted to create façades that are durable, easy to maintain and have unusual colors for Polish conditions (the investor showed great courage

Read More

RaeRae House by Austin Maynard Architects

Unconventional but thoroughly logical. Like a German sports car, the beauty of RaeRae’s exterior belies the highly tuned rationalism that generated it. Responsive, contextual and strategic, this is a functional home with nuanced moments of surprise and discovery.

raerae house austin maynard architects 11

raerae house austin maynard architects 2

Austin Maynard Architects: RaeRae is a new five-bedroom family home which incorporates the front of two pre-exisiting terrace homes. A glazed entry, set back between the heritage buildings, unites the two and forms the gateway to the new build, surprising in light and scale. The entry leads from front garden to reveal more greenery, through to a lounge, kitchen and dining room. Above the kitchen is the parent’s bedroom, with walk in robe and ensuite. Beyond the dining room and concealed laundry room, is the two-storey kids-zone, with three bedrooms and a bathroom accessed via a spiral staircase. Below is a rumpus room, a study and a multifunctional utility/garage space.

Read More