Month: July 2020

Co+in Collaborative Lab: To Rethink the Concept of a Traditional Beauty Salon

To steer away from the aesthetic stereotypes in the beauty industry, Co+in Collaborative Lab assists TWO CENTS, who envisioned their new space to be interpreted as a coffee shop, with a buzzy vibe to lift any dull spirits while offering much-needed tranquility in Jakarta’s one of the busiest district.

The main idea is to celebrate brand core values and beliefs of how every small things matter in life, by paying close attention to the details and design elements in the space, such as form, graphic, and quote.

coincollaborativelab twocents hanglekir 5

A coherent image can be found throughout the space in the form of a chic interior, defined by wood finishes and metal textures that evokes a sense of warmth. The space makes use of the aforementioned materials by incorporating them into the design of a custom-made divider feature, hold by a support, clad in woodgrain laminates. The unique structure was designed and

Read More

Natural Cosmetic Shop Decor by Studio AUTORI

SOFI natural cosmetics is a client studio AUTORI met in 2016 to work on their flagship store in Novi Sad. After four years, the collaboration continues, this time working on their Belgrade store.

Led by SOFI’s philosophy in which the focus is on the fully exposed natural ingredients, studio AUTORI picks a few raw and distinctive elements to build up an overall balanced experience.

sofi natural cosmetics shop studio autori 2

With scrap marble picked from the local quarry and found in its backyard, the base is set. The marbles (Croatian Planit and Maljat from Montenegro) that were discarded by the quarry due to flaws, were minimally processed and brought back to life by AUTORI. All other elements like shelves and the counter, are fully subordinated to the marble gestures.

sofi natural cosmetics shop studio autori 1

To give the interior balance and serenity, soft materials such as translucent curtains and SOFI logo (treated more like a light installation than mere branding) are installed.

Read More

Social Space and Coffee To Go Shop in Jakarta

Kisaku is a coffee and social space located in the heart of Jakarta business district, a fairly dense environment, with target market on workers. The place is a manifestation of adaptive reuse of an old and humble one storey residential house into an open and welcoming coffee shop. Kisaku emerged as an oasis in the middle of the crowded metropolitan city, focusing on coffee-to-go sales and serves as a pleasant space for contemplation during the day and social space after office hours.

Kisaku is a Japanese word that means positive, open, and friendly. The interior is aimed to build the brand identity by creating a sense of place that is simple, open and warm for customer to enjoy coffee. Most coffee shops are usually designed to maximize the sitting capacity, to create lively atmosphere. Kisaku, on the hand, provides “emptiness” and enhances minimalism to create a contemplative space experience. It

Read More

Mansion Liu by Bob Chen Design Studio

“What we chose in life tells about us.” If we break all the walls, a “home” typically displays items that embody the owner’s memory. Visiting one’s home is like going through one’s past and walking into their emotions. To simplify the space is to let the articles organize their own language, and also because we believe that “this person” is the best style interpretation. In addition to function as a “social place,” a modern “home” should also be a “return” type of place for reflection, retreat and a degree of introspection. These two different requirements are interwoven in the spatial presentation of “House Liu”. The owner Liu, a professional advertiser, is telling us about the story of his house from 0 to 0.5.

bob chen design studio 21

To immerse myself in design is like a vacation. Sometimes, when a group of old men discuss where to go on holiday, Bob always looks like as

Read More